Pictura – Arts & Crafts modelaj

Coordonator & Aducator de Voie Buna:

Violeta Minca- artist plastic

A picta si a desena sunt probabil primele „indeletniciri” artistice ale copilului . Printre primele forme de comunicare si expresie prin care copilul ne arata ceea ce simte in interiorul fiintei sale sau ceea ce vede in jurul sau. Hartia de desen devine o lume fantastica care se naste prin simpla adaugare a unei pete de culoare sau trasare a unei linii. Copiii iubesc desenul. Copiii iubesc culorile. Copiii iubesc povestile. Iubesc lumina. Si aici nu e vorba de talent. Ci de creativitate, imaginatie, comunicare – stimulate in primul rand prin joaca, dar si de alte abilitati pe care copiii si le pot dezvolta prin pictura si desen: perceptia vizuala, reprezentarea obiectelor din jurul lor, coordonarea motorie, increderea de sine, atentia la detalii si exprimarea emotiilor.

Noul Atelier de pictura ii provoaca pe copii la o calatorie in lumea fantastica a culorii. Un atelier in care fiecare pictura prinde viata si creaza o poveste. Unica. Asa cum doar fiecare copil o poate spune. Vom picta, ne vom juca si vom descoperi impreuna tehnici de pictura, noi suprafete de desen, utilizarea luminii, compunerea imaginilor Atelierul se va desfasura in 4 intalniri saptamanale, fiecare intalnire va avea o alta tema.

Despre Eta Minca

„De când lucrez cu copiii, am aflat o multime de lucruri pe care, ca adult, nici nu le visam: că iubirea înseamnă când bunicul îi aduce bunicii ceaiul în fiecare dimineață, că robotii nu sunt nici fete, nici băieti, sunt doar roboti, că fratii există ca să nu te ia extraterettrii, că peretii nu cad pentru că îi tin cuiele, că Dumnezeu are niște fire cu care aprinde toate becurile, că pe lume copiii apar din ouă de iubire etc. Ai zice că ei, copiii, nu știu mai nimic despre lume. Din experiența mea, însă, cele mai interesante povetti le afli punându-i să transforme cuvintele în culori și forme. Cu asta mă ocup eu. si, asa, lumea capătă sens. Altfel am absolvit facultatea de arte plastice, sectia pictura, clasa prof.Theodor Morar in 1998, apoi am lucrat in studio. Am obtinut diploma de licenta in anul 1998 la Universitatea de Arte Bucuresti. Am lucrat in studiourile cinematografice Animafilm si Cinerom, iar de aproape 10 ani ma ocup strict de activitati de pictura si modelaj pentru copii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *